ROMA DIGITAL BOOST PROGRAM

CALL FOR APPLICATIONS

Ca răspuns la criza generată de pandemia de virusul SARS-COV2 COVID-19 și a efectelor sale asupra sectorului de afaceri formal și informal, REDI în parteneriat cu Business Impact Lab și Startup Macedonia anunță “Programul de stimulare digitală a romilor”, care își propune să dezvolte capacitățile antreprenoriale ale 60 de întreprinzători romi din România, Serbia și Macedonia de Nord. REDI şi partenerii au dezvoltat cursuri online, oferindu-le spațiu pentru a învăța, a explora și a interacționa cu privire la tranziția de la modelul de afaceri tradițional la modelul de afaceri digital folosind tehnologia. Programul va oferi participanților competențe antreprenoriale orientate spre impact, dar şi atribute personale care vor face afacerile deținute de romi (formale și non-formale) mai susceptibile de a câștiga în piaţa și de a le oferi potențial de creștere.

 

Despre Programul de stimulare digitală a romilor

Programul de stimulare digitală a romilor este un accelerator  care urmărește să capaciteze 60 de întreprinderi deținute de romi cu cunoștințe pentru transferul activității lor de la metodele tradiționale la cele digitale. Scopul final al acceleratorului este să sprijine deschiderea a 60 de magazine online deţinute antreprenori romi.

Programul Roma Digital Boost va servi nevoilor specifice a 60 de antreprenori romi din România, Serbia și Macedonia de Nord afectați de crizele COVID-19 pentru a-și relansa și îmbunătăți activitatea de afaceri. Ambele grupuri, întreprinderile formale și non-formale deținute de romi vor beneficia direct de program. Femeile antreprenor de etnie romă vor fi încurajate în special să participe la programul de formare.
Formatul programului se bazează pe o platformă de e-learning care permite participanților să interacționeze online cu alți participanți și mentori și să acceseze toate materialele de formare, prelegeri, sesiuni de întrebări/răspunsuri și suport direct de coaching/mentorat.
Programul va fi disponibil în 4 limbi: română, macedoneană, sârbă și engleză.

 

Programul va fi structurat în 4 module:

Modulul 1. Modelarea afacerii – Transformare digitală
Modulul 2. Gestionarea impactului
Modulul 3. Content Marketing & Storytelling
Modulul 4. Comerț electronic

Programul va oferi, de asemenea, sprijin financiar sub formă de premii în bani, mentorat unu-la-unu și soluții de e-commerce pentru cele mai promițătoare întreprinderi online stabilite.
Valoarea totală a premiilor acordate pentru acest program este de 15 000 Eur, 5000 Eur pe țară.

 

Cine poate aplica:

Antreprenorii romi din România, Macedonia de Nord și Serbia, indiferent de tipul activității de afaceri și de forma juridică, care sunt interesați să își dezvolte activitatea antreprenorială online folosind competențe digitale, sunt invitați să aplice. Comercianții formali și non-formali, furnizorii de servicii, vânzătorii de pe piețele deschise, proprietarii întreprinderilor mici, producătorii și femeile antreprenor de etnie romă sunt încurajați să aplice.

 

Procesul de selecție:

Participanții vor fi selectați printr-un proces competitiv bazat pe experiența antreprenorială a candidatului, motivația și potențialul de a dezvolta afacerea în spațiul online. Femeile rome vor primi prioritate. Candidații selectați vor fi invitați la un interviu.

 

Cine poate aplica:

Toți candidații trebuie să completeze formularul de înscriere online.
Formularul de cerere poate fi completat în limba engleză sau în limba română/macedoneană/sârbă/romani.

 

Care este termenul limită?

Cererile pot fi depuse online până la data de 15 iunie 2020. Cererile primite mai târziu nu vor fi luate în considerare.
Dacă aveți întrebări, vă rugăm să contactați REDI la romadigitalboost@redi-ngo.eu

Formular de înscriere în Program